Här kan vi som så önskar presentera oss lite närmare, det kan ju vara roligt att få veta var den kompis, granne eller skolkamrat som vi ibland funderar på tog vägen. 
Vi som skriver i gästboken kanske väcker ett minne hos någon som undrar  hur  vi har det.
Maila några ord till webbmaster om er själva om ni vill vara med.

   Berit Fredriksson (f.Carlsson)

Född 1946 i Jämtlands län, bodde i Messaure från -57 till -62 i E.23 tillsammans med min far Allan (Pip-Kalle) Carlsson som jobbade som bergsprängare, min mor Stina Carlsson som jobbade som kokerska, först på mässen och sedan på barnbespisningen, samt min syster Ulla som nog kommer att presentera sig själv.

1962, 16 år gammal flyttade jag tillbaka till Jämtland fast mina föräldrar bodde kvar i Messaure.
Efter att ha provat lite olika jobb, bl.a. en kort tid i Stockholm, så åkte jag till Umeå och utbildade mig till arbetsterapeut under 3 år. Har sedan dess jobbat inom Jämtlands läns Landsting till för några år sedan då jag slutade.

Gifte mig 1976 med en Jämtlänning och vi bor numer på en gård i Tandsbyn 2,5 mil söder om Östersund.
Vi har haft lite varierande verksamhet på gården, bl.a. svartvinbärsodling, och senare kalkonuppfödning, vi har också i mindre skala haft höns, gäss, ankor och getter.

Numer driver vi en kennel där vi föder upp jaktlabrador i mindre skala som hobby. Det mesta rör sig för närvarande kring hundarna, då vi har lite kursverksamhet samt jobbar med att jaga och meritera hundarna på jaktprov.
Ett annat stort intresse jag har är datorer och främst webbdesign, där jag är helt självlärd och har det bara som en hobby. Att jobba med denna hemsida tycker jag är roligt, och jag hoppas att vi tillsammans kan hålla den vid liv så att den får finnas kvar länge.

Hälsningar Berit

Berit Woolley

 I mina fotspår:
Efter alla dessa år har det hänt massor, men som är omöjligt att återge i pränt, på bara några få rader. Mina arbetserfarenheter och geografiska placeringar har jag i alla fall fått med och även lite annat.
På våran hemsida "Återträffar" kan du läsa mer om när och hur jag hamnade i Göteborg, efter att jag avslutat grundskolan avgångsklass 9H.
Vid 16 års ålder träffade jag mina söners pappa. Jag blev mamma till Jonas som är född 1971, Tommie född 1974 och Ola född 1980.
Vi flyttade 1976 till Fristad (strax norr om Borås). Jag fick jobb på orten, som vårdarinna (natt) på Hedagården. Det var en stor institution för både barn och vuxna med hjärnskador, fysiska och psykiska handikapp.
Separationen från barnens far var oundviklig 1983. Efter min utbildning anställdes jag som 1:e skötare av samma arbetsgivare. Med ansvar för medicinering och övriga tillkommande behov.
Samtidigt under 17 år, jobbade jag också med fosterbarn. Som (alla) idag är välanpassade och  skötsamma vuxna.

1993 sadlade jag om och flyttade med min yngste son, tillbaka till Göteborg. Fick jobb som mentalskötare inom
äldreomsorgen Hammarhus. Jobbade också vidare som familjehem men då för Göteborgs Kommun.
Jag har också jobbat som produktansvarig på Tvättman. Vilket innebar mycket kontorsarbete såsom kundprogrammering, fakturering m.m. Telefonkontakter med kunder och säljare. Förmedling av arbetsorder till montörer och servicepersonal.
Jag har också jobbat i butik med ansvar för lager, inköp, schemaläggning, m.m. Har också jobbat som ordermottagare på Taxi 020 i Göteborg.
 
När alla mina barn var utflugna, började jag planera för min egen ålderdom.
Jag är nog som de flesta norrlänningar som har en dröm, om att fly ifrån vargavintern. Jag sålde mitt hus och köpte mark intill havet Nungua som ligger vid Ekvatorn, strax söder om Accra Ghana.

Viktiga delar i mitt liv. Eller så'n blev jag... 
Berit Woolley/en dotter till Asta och Tage Backman

Lisbeth Avelin

Skickar över en liten kort  presentation av mig.
 
Lisbeth Avelin  född 1953 dotter till Greta och Erik Jacobsson. Flyttade upp till Messaure 1966 med min mor och far, gick klass 7-9 i Vuollerims centralskola, och efter skolan åkte jag till Umeå där jag har en syster och jobbade som barnflicka, men efter ett år så åkte jag tillbaka till Messaure och fick jobb hos Dr Karl Muller, med att sortera insekter bla och  vara med på olika arrangemang som de ordnade och många utbytesstudenter från Tyskland, Österrike som man lärde känna,  ett mycket trevligt gäng och ett  stimulerande arbete, men tyvärr så tog detta intressanta arbete slut så  jag åkte  tillbaka till Umeå för att stanna för gott. Gick gymnasiet och efter det så fick jag arbete på H&M i Umeå, som säljare och även på kontoret. Och träffade min blivande man Peter 1975, gifte oss 1978 och 1982 kom första barnet vår dotter Cecilia, och 1984 kom vår son  Benny. Blev dag mamma under åren de var små,  började  sen att jobba inom skolans värld både inom barnomsorgen  och på skolexpedition som som kanslist. I dagsläget har jag en borderterrier som är 2 år och som jag går kurs med och det är verkligen ett av mina stora intressen, samt att resa men då helst med motorcykel, och vi har även skaffat oss en veteranbil som vi brukar vara ute med på somrarna.
Ja det var i korthet om mig och hoppas att fler hakar på och skriver.....Kram Lisbeth

Ronnie Häreskog

Hej!
Jag heter Ronnie Häreskog född 1969 på Jokkmokks BB enl morsan så var jag den sista bäbisen som föddes där?
det las i alla fall ner efter att jag föddes. Jag har 2 syskon Birger och Lisbeth.
Vi bodde i Messaure fram till 1979  och var väl en av dom sista kvar, Flyttade ner till Ångermanland där jag började mellanstadiet, Där bodde jag  fram till 1997, då flyttade jag och min familj ner till Broddetorp i västragötaland där vi  köpte en  liten lanthandel, den drev vi  i 5 år sen så flyttade vi en liten bit till, då blev det Vistorp en liten by med 7 familjer, där bor jag i dag med några hästar en fru och 2 döttrar 17och 18 år gamla.
Och säljer bilar det gör jag  till vardags,  ja bilar och bilar det är Peugeot... ett populärt bilmärke här i södra Sverige
Ronnie Häreskog.

Eva Eman

Jag föddes 1946 i Luleå. Försommaren 1958 åkte vi med vårt pick och pack från Piteå till Messaure. Vi som åkte var mamma och pappa, Karin och Henrik Johansson, min lillebror Lars och jag. Pappa och mamma drev bensinstationen i Messaure. Medan vårt hus byggdes på Nybyggarvägen, Eh 27, bodde vi i en liten stuga vid älven. Så småningom flyttade vi in i vårt nya hus och i Eh 23 hittade jag min bästa vän Berit. Vi hade några fantastiska år i Messaure med bara fina minnen. Hela familjen trivdes bra, allt vi behövde fanns ju där. Det fanns en stor gemenskap som jag aldrig glömmer.
 
När jag hade gått ut nian i Vuollerim 1962 flyttade vi tillbaks till Piteå. Pappa öppnade en ny bensinstation där och för mig väntade gymnasiet. Jag valde att gå latinlinjen eftersom jag alltid varit intresserad av språk. Därefter åkte jag till Stockholm och gick en halvprivat sekreterarskola, Bar-Lock. Ett år i Stockholm var alldeles lagom, jag längtade hem och hemma det var Piteå. 1968 fick jag jobb som sekreterare på dåvarande ASSI och jag har varit anställd på företaget, som nu heter Smurfit Kappa Kraftliner, sedan dess. (Det är länge sedan jag fick guldklockan). Då det är en stor arbetsplats har jag kunnat byta arbete ett antal gånger och sedan några år arbetar jag som läkarsekreterare på vår inbyggda företagshälsovård.
 
1970 gifte jag mig med en Pitebo. Vi har fyra vuxna barn och fem barnbarn. Vi bor lantligt fem km utanför Piteå. Två av våra barn bor också i stan och det gör även min bror Lars. Eftersom vi bor så nära havet har vi nästan alltid haft båt och båtlivet är fortfarande vårt stora intresse sommartid.
Hälsningar
Ewa Eman

Hjördis Sellén

Jag heter Hjördis Sellén (född Selander, 1945) och vi bodde i egnahem Eh4 under åren 1957-1962, därefter såldes vårt hus.

Vi bodde på samma gata som Bjuhr, Tyllander, Innala och Ledin. Ledins umgicks föräldrarna med väldigt ofta.

Jag bodde där tillsammans med mina föräldrar Ingrid och Algot Selander och min bror Kenth f 1953.

Pappa arbetade som bergsprängare och mamma ”kockade”. Vi har sökt kort som kanske skulle kunna bidra till arbetet om bergsprängarna, men det finns inte många kort kvar från den här tiden. Jag skickar med ett kort från Kenths klass, åk 1, från år 1959. Kenth finns på rad nr 2, nr 4 från höger.

1961 gick jag ut enhetsskolans 9:e klass i Vuollerim och åkte till Stockholm för vidare studier.

I stort sett hela mitt vuxna liv har jag bott i Sundsvall, men för 10 år sedan ville vi ha en förändring och

numera bor jag i Örebro är gift med Lars-Arne och har tre barn, varav det yngsta flyttar hemifrån om en månad.

Hälsningar Hjördis