Träffen 2007


Text Berit Woolley
Jag blev ombedd att skriva lite om våra träffar. Det får bli MIN hyllning till Messaure och för oss alla drabbade. I och med en hemsida och träffarna kan vi f.d. Messaurebor återuppstå som fågeln Fenix (ur askan) om så bara för en helg.

Jag flyttade från Messaure till Göteborg sommaren 1968. När jag närmade mig Göteborg, kändes det som att jag åkte in i en myrstack. Det var så många vägar, flerfiligt och bilar som åkte kors och tvärs.
Jag fick jobb, som veterinärbiträde på djursjukhuset i Göteborg. Jag delade lägenhet med en jämnårig kollega.
Det tog år, innan jag acklimatiserade mig och det därför slutade göra ont i kroppen av hemlängtan. Min första jul i Göteborg glömmer jag aldrig, vad jag längtade hem. Jag grät floder i min ensamhet och som salt på såren, så regnade det också.

Mamma och pappa bodde kvar i Messaure, fram till dess att byn revs. Tyvärr, blev det inte så ofta som jag kunde återvända "hem" som besökare.
Det var alltid med ett sår i hjärtat som jag åkte tillbaka till Göteborg.
Messaure och människorna där, det var så mycket som kändes hemma och att längta tillbaka till, något äkta, genuint som jag inte har mött någon annanstans.

Dessa två hemvändarträffar, som jag haft möjlighet att bevista betyder mycket för mig. Våra hem som revs och jämnades med marken är en sorg som jag nu kan dela med alla andra f.d Messaurebor. Men i denna gemenskap som vi alla känner, i förlusten av denna vår grundplatta våra "rötter" denna förlust känns inte lika jobbig nu, när jag tillsammans med er kan återkomma till denna plats och där få återse och träffa gamla vänner/kompisar. Då känns inte Messaure längre så tomt och öde, då känns det igen som hemma.
Det är så roligt att få möjligheten att träffa gamla kompisar, damma av och väva samman gamla minnen, minnen som man idag kan skratta gott åt, men som kanske just då, när det hände inte alltid var så roliga.

I samband med träffarna, har jag med många fler stannat kvar och campat under hela hemvändarhelgen, på torget i Messaure. Vi festar, skrattar gott och har mycket roligt nätterna igenom. På dagen har jag fiskat, har också fått duscha i Börjes fantastiska bekvämlighetsinrättning. Alla de som campade, stannade kvar i Messaure håller med mig och därför återkommer vi år efter år. Vi blir bara fler och fler som campar under hela denna hemvändarhelg i Messaure.
Roligt tycker jag och jag ser fram emot att få träffa er/dig igen på nästa träff.

Bilder från Berit Woolley 

Sven-Åke Karlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från Ewa Eman 

Tillbaka hemma på tomten till EH 27....

Har hittat avloppsröret till EH 23......

 

                                                         åter till sidan för återträffar


sidan uppdaterades 2008-07-15
Webbmaster & Design Berit Fredriksson ©
Tel: o63-754494   070-6719736